The simple interest and the true discount on a certain sum for a given time and at a given rate are Rs. 85 and Rs. 80 respectively. The sum is:

**Answer: **C

No answer description available for this question.

Enter details here

The banker’s discount on a bill due 6 months hence at 6% is Rs. 18.54. What is the true discount?

**Answer: **D

T = 6 months = 1/2 year

R = 6%

TD =(BD* 100)/(100+TR) = (18.54 *100)/(100+(6/2)) = 1854/103 = Rs.18

Enter details here

Find the selling price of an article listed at Rs. 10 on which there are discounts of 20% and 10%.

**Answer: **A

10 * 20% = 10 * 0.20 = Rs. 2

Rs. 10 - Rs. 2 = Rs. 8

Rs. 8 * 10% = 8 * 0.10 = Rs 0.80

Rs 8 - Rs 0.80 = Rs 7.20

Selling Price = Rs. 7.20

Enter details here

The present worth of Rs. 2310 due 2 1/2 years hence, the rate of interest being 15% per annum, is:

**Answer: **B

No answer description available for this question.

Enter details here

**Answer: **C

No answer description available for this question.

Enter details here

A vase has a marked price of Rs. 560. Simran pays Rs. 336 for it because she got 2 successive discounts, one of 20% and other of _____

**Answer: **C

No answer description available for this question.

Enter details here

The banker's gain of a certain sum due 2 years hence at 10% per annum is Rs.24. The persent worth is?

**Answer: **C

No answer description available for this question.

Enter details here

Rs. 20 is the true discount on Rs. 260 due after a certain time. What will be the true discount on the same sum due after half of the former time, the rate of interest being the same?

**Answer: **B

No answer description available for this question.

Enter details here

Marked price of a TV is 20% more than its cost price. Yet Ajay gives a discount of 30% while selling the TV. How much per cent loss did he incur?

**Answer: **B

No answer description available for this question.

Enter details here

A man wants to sell his scooter. There are two offers, one at Rs. 12,000 cash and the other a credit of Rs. 12,880 to be paid after 8 months, money being at 18% per annum. Which is the better offer?

**Answer: **A

No answer description available for this question.

Enter details here

Loading…

- Number System
- H.C.F. & L.C.M.
- Decimal Fractions
- Simplification
- Square Roots & Cube Roots
- Average
- Problems on Numbers
- Problems on Ages
- Surds & Indices
- Percentage
- Profit & Loss
- Ratio & Proportion
- Partnership
- Chain Rule
- Time & Work
- Pipes & Cistern
- Time & Distance
- Problems on Trains
- Boats & Streams
- Alligation or Mixture
- Simple Interest
- Compound Interest
- Logarithms
- Area
- Volume & Surface Areas
- Mensuration
- Races & Games of Skill
- Calendar
- Clocks
- Stocks & Shares
- Permutations & Combinations
- Probability
- True Discount
- Banker’s Discount
- Heights & Distances
- Odd Man Out & Series
- Algebra